2018-09-04 1844 views
之前有朋友介紹過呢間餐廳唔錯, 今晚終於有機會同老公來拍拖試下。可能我地BOOK 6 點太早既關係, 我地成為第1枱客人, 環境夠晒清淨, 暗暗地既燈光仲好有浪漫氣氛,岩晒拍拖人士黎!  我地2個人叫左2 個套餐, 套餐包括一個凱撒沙律, 是日餐湯, 主菜, 餐茶。我地今晚食豪D 每人加多$58 要香煎法國鵝肝配焦糖酒醋藍莓及大蝦占米多多士脆卜卜, 配鵝肝係最夾的, 鵝肝入口即溶, 最特別係個焦糖酒醋藍莓汁, 酸酸地好開胃, 最岩配沙律菜食另外, 大蝦占米多, 好細心將蝦肉起好, 蝦肉爽口, 再混入蘑姑粒一齊煮,好味。我地每人加$48再由是日餐湯轉黑松露忌廉湯及蟹肉南瓜忌廉湯。黑松露湯好香, 食到有細細粒既蘑姑。蟹肉南瓜湯, 食到有一絲絲既蟹肉, 本身好驚南瓜湯會好杰, 好飽, 但呢個湯調較得岩岩好。主菜: 香煎帶子黑松露野菌意大利飯 ($218) 岩岩飲完黑松露湯, 再食黑松露飯, 真係滿口都黑松露味, 帶子煎得剛剛好, 內面仲好軟, 飯身粒粒分明, 配上蘆筍粒, 好咬牙。主菜: 德國燒咸豬手($248)一上枱, 俾佢個份量嚇倒, 似4個人份量呀, 豬手燒得脆卜卜, 肉質唔乾身, 連

香煎法國鵝肝配焦糖酒醋藍莓

大蝦占米多
黑松露菌及蟹肉南瓜湯

香煎帶子黑松露野菌意大利飯

主菜: 德國燒咸豬手($248)
一上枱, 俾佢個份量嚇倒, 似4個人份量呀, 豬手燒得脆卜卜, 肉質唔乾身, 連配角薯條都好好味, 食肉獸老公好欣賞。
德國咸豬手

最後配埋餐茶, 真係飽到行唔到呀! 我地走個陣7 點幾, 餐廳都FULL 啦, 所以要食最好先BOOK 。
2018-09-02
香煎法國鵝肝配焦糖酒醋藍莓