好油好油好油既IFC拉麵新店 GOGYO - 五行拉麵話說D日本人朋友話IFC新開左間拉麵唔錯,仲話NO.1 in Hong Kong 咁話,有冇咁堅呀? Let me check it out sin! 一去到門口,完全無人排隊,多數拉麵無人排隊都知有D問題,不過果時兩點鐘,可能過左lunch Hour姐,試試啦。座位擺設都幾好,就算一個人去食都唔覺自己好可憐同異類,你知我呢D年紀有番咁上下就敏感嫁啦。好! 叫佢個招牌五行味噌湯拉麵check下水溫先,另外加20蚊有個細魚生飯過下口引。落單果時姐姐已經同我地講個五行麵好油,我地以為係香港人口味既好油對於我地呢D食拉麵大既應該無問題,所以照叫!點知中哂招,碗麵真係好油,D油唔係豬油,應該係後加上去既一層植物油,D油同D湯係分開既(有相為証),好古怪。。。D麵都夠硬度不過無咩咬口,「差」燒,糖水蛋還可以啦。
好油好油好油既IFC拉麵新店 GOGYO - 五行拉麵

「差」燒,糖水蛋還可以啦。
五行拉麵加魚生飯
鄧鄧鄧鄧! 五行拉麵

Other Info. : 有錢無時間等位又想食拉麵可以試下,不過唔好叫五行啦,油死你呀。
2014-01-07
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$180 (Lunch)
  • 不愛酒既人仕自動Skip 五行拉麵吧