2021-09-21
之前去過大館幾次,每次去完都好想再快啲再黎,文化感好重同埋好多特色餐廳🍴今次試埋一間中菜館🥢感覺又有所唔同✨🍴食物🍴1️⃣清蔥油黑白雞$188: 擺盤好精美,一層啫喱一層雞肉層次好分明,雞肉亦十分嫩滑,不得不讚是青蔥油👍🏻蔥油味道帶有少少麻辣香氣,但係又唔會蓋過雞味,推薦!2️⃣石鍋蔥香鵝肝和牛炒飯$268: 鵝肝既焦香,和牛既濃牛味兩種嘅味道可以混合埋亦都唔會搶大家風頭!用石鍋炒飯特別香,有飯焦,飯上面加了木魚,賣相好吸引😍3️⃣蒜蓉炒時蔬$148: 簡簡單單一碟蒜蓉炒芥蘭,蒜蓉味好出眾,夠鑊氣👍🏻4️⃣玫瑰紅茶$38: 唔想飲平時酒樓飲開嘅茶,所以試左🌹玫瑰紅茶,茶味偏淡,但係飲到玫瑰花嘅香味。💥環境💥一入門口已經好有富麗堂皇嘅感覺,裝修不是用傳統嘅中式風格,混入了少少西式感覺,水晶吊燈、雲石枱、燈光及外面的露台也比人感覺好高貴,有氣派❗️💥服務💥很滿意服務,店員很好禮貌亦都十主動,不用提也會主動加水、收拾碗碟等…睇到好多很細心服務表現。
🍴食物🍴
💥環境💥