2019-10-15 879 views
住喺土瓜灣嘅我,以前都識個舊同事住土瓜灣,佢一早已經同我提過呢間西餐廳非常唔錯,但係我不嬲都唔太好西餐所以一直無去試,見就黎搬屋搬到咁遠所以今晚決定去試下😅好彩我哋七點已經去到因為好快已經full曬🙈由於太少食西餐既關係,完全無乜idea食咩好,店員可能見到我哋好似好苦惱就好窩心咁問我哋駛唔駛介紹下,同埋問我地有冇嘢唔食或者敏感, 其實男友唔食芝士,而我自己就對奶同芝士同忌廉呢類東西都會敏感肚痾🙈可能我情況比較嚴重😂 所以廚師就走咗出嚟親自同我哋傾下問我哋使唔使需要啲咩意見😂 廚師之後推介左個豬腩肉芥末子醬意粉俾我, 男友想食burger所以叫咗個手打西冷漢堡走芝士配薯條, 另外點著杯70%比利時鮮奶朱古力, 最後仲加咗個士多啤梨窩夫😂所有食物全部即叫即整保證新鮮熱辣👍個西冷漢堡嘅牛肉係廚師買返黎之後自己打, 好花心機同時間😱 不過真係好juicy,好厚身,同彈牙,勁正😋 個大蘑菇真係超巨型~蕃茄唔會太生,薯條熱辣辣唔會太油膩~個豬腩肉芥末籽醬意粉係轉咗新menu之後先有, 豬腩肉係用slow cook方法去煮,所以一啲都唔韌👍 意粉唔會好乾身,油份啱啱好, 呢個意粉帶有好輕微嘅辣味,
好彩我哋七點已經去到因為好快已經full曬🙈
所有食物全部即叫即整保證新鮮熱辣👍
手打西冷漢堡配薯條

豬腩肉芥末籽醬意粉

個豬腩肉芥末籽醬意粉係轉咗新menu之後先有, 豬腩肉係用slow cook方法去煮,所以一啲都唔韌👍 意粉唔會好乾身,油份啱啱好, 呢個意粉帶有好輕微嘅辣味,幾開胃😋
70%比利時鮮奶朱古力

個店員放低杯朱古力嗰陣我即刻問到勁香🙈🙈 但因為有奶所以我冇飲到,男友就話杯朱古力好rich,每飲一啖都好似食緊朱古力咁, 香得黎帶少少朱古力既甘甜,好正😂
士多啤梨醬窩夫配士多啤梨雪糕

我哋落甜品嗰陣店員好溫馨咁提示多一次因為基本上所有甜品都係有奶做所以我唔食得😪 不過我都偷偷食左兩啖個窩夫🙊 個窩夫叫咗半份都幾大份😁 勁豐富! 有士多啤梨雪糕,曲奇,脆脆,新鮮士多啤梨,雪葩口感嘅球,士多啤梨醬同主角窩夫, 窩夫暖暖地,外層幾脆, 因為我唔太食凍嘢 所以食窩夫果陣揀咗配士多啤梨醬,男友就怕太甜所以揀咗配士多啤梨雪糕, 真係任君選擇悉隨專便😁😂
食完之後我個心只有滿滿既遺憾😭 好後悔點解咁遲先試呢間餐廳, 因為呢度嘅服務真係冇得彈,食品製作又有誠意,遲啲搬去新界區真係無咩機會食到😭😭
2019-10-14
手打西冷漢堡配薯條