2017-12-08 1405 views
蛇羹食得多,蛇宴就第一次食,我又唔係特別中意食蛇,朋友叫到試吓無妨。睇份餐單,最吸引我係臘味糯米飯同炸子雞。碗蛇羹食唔出及食唔到有咩蛇肉,不過都預咗,反而七彩炒蛇絲同酥炸五蛇丸就失望鳥,蛇肉口感韌咗少少,而且乾身咗少少。我無咩食蛇經驗,如果蛇肉口感正是如此,咁相信蛇肉唔啱我胃口。生炒臘味糯米飯又係失望之極,臘味少得可憐,花生又無,連蔥都少過人!望上去已經全無好感....幸好炸子雞都叫皮脆肉滑,加翻d分!荷葉籠仔蒸大鱔係最大驚喜,我一向唔識食蒸鱔嘅煮法,只食鰻魚制法,因為唔識處理d好細嘅骨,哩次蒸大鱔居然連大細骨都食唔出,以為只係好彩,點算連食幾件唔同部位都無骨!咁細心嘅處理手法,抵讀啦!如果唔係炸子雞囉翻d分同哩條驚喜蒸鱔,相信今次蛇宴會俾負評。
睇份餐單,最吸引我係臘味糯米飯同炸子雞。
幸好炸子雞都叫皮脆肉滑,加翻d分!
如果唔係炸子雞囉翻d分同哩條驚喜蒸鱔,相信今次蛇宴會俾負評