行完山走落黎呢間餐廳,朋友見門面幾靚,決定拎張飛,排左15分鐘先有得食,不過門口個侍應都幾識做,唔會要人白等,叫我地行個圈再返黎。店舖裝修都幾新淨,好多招牌,都幾有特色,最緊要張枱都好乾淨,地板都乾淨,我原本打算叫個招牌老鼠粉食下就算,加個桔仔冰。點知老鼠粉好好味,佢聲稱幾辣,但一D都唔辣,反而好好味,於是我地係咁加單,叫多左個椰漿飯,有少少似海南雞飯D飯,但有椰子味,而且綠色飯好得意,之後又叫多個炒蜆,魚仔醬好味道,D汁好正。串燒方面都唔錯,不過最正係肉骨茶,我就唔識食骨,所以叫左個豆卜金菇,幾入味,不過最正係舉手呢佢就會幫你再添肉骨茶,飲到夠為止,我FD話一字骨好好味,至於魚仔醬蘿蔔糕,用黎當糖水都唔錯。佢D碗都幾得意,細細個,拉茶就似係一般奶茶,不過滑少少,有個愛他愛他的食物,用竹葉包住,原來係魚肉黎,都唔錯,幾特別。食完咁多樣野剛剛飽,其實佢每樣野都係廿、三十蚊左右,平到傻,可惜我地叫左佢半張MENU野食,所以埋單每人都要一舊水,誠意推介像埋桔仔冰,食辣野像桔仔冰簡直係種享受。其實佢位唔係好多,但都冇催我地走,好人。

其實佢位唔係好多,但都冇催我地走,好人。
桔仔冰
椰漿飯
魚仔醬炒蜆
拉茶
魚仔醬蘿蔔糕
Other Info. : 早少少去食有著數,6點左右去唔洗排得咁辛苦
2017-10-29
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
桔仔冰
招牌老鼠粉