2016-10-14 4478 views
早期友人睇咗杜汶澤寫呢間餐廳嘅食評就非常有興趣,叫咗成個月我哋終於的起心肝Book 位。餐廳嘅裝修走浪漫主義,燈飾昏暗,都幾型格嘅。係嗰種女仔一定唔會秒嗰隻。本來我哋book咗10 course tasting Menu (要預先上另一個網站book). 之後都係改變主意點 a la Carte. 一間成功嘅餐廳,就係佢哋嘅食物令到客人升上天堂的滿足快感,而之後一直回味佢哋嘅食物而不斷再幫襯。Catalunya 絕對做到點左超多嘢食。就講下最印象難忘嗰幾樣:西班牙海鮮飯,絕對係必試好大碟,唔同平時出面嗰啲橙色嘅西班牙飯茄汁味道,佢哋嘅係深啡灰色嘅。冇茄汁味,係濃郁嘅蟹膏蝦膏未渾然一體,超級超級正上邊亦有幾隻好肥美嘅紅蝦撈埋其他海鮮。詞語已經形容唔到碟飯係幾正,而家諗返都流晒口水好回味。另外有個煙燻八爪魚都非常出色。冇用好多醬料醃製, 主要靠煙燻煙入去, 反而帶出八爪魚嘅鮮味,兩者好夾。讚 佢哋另外一個signature dish : Bikini 都超好味。佢係1塊雙面烘至金黃松露芝士多士。聽落好普通,而事實上應該都唔係好難整。不過食完都係依然好滿足其他都好好食,味道好特別。不過最出色

點左超多嘢食。就講下最印象難忘嗰幾樣:

西班牙海鮮飯,絕對係必試

其他都好好食,味道好特別。不過最出色嘅一定係以上三款。唯一一碟比較麻麻哋可以唔點係什麼potato 條條 (唔記得左個名)

由於我哋點得太多餸,把手到連想試嘅甜品都食唔落,有啲可惜。

一定會再來的!好高興我又搵多一間加入我很喜愛-賣飛佛的食店
Yeah