2015-12-12 2442 views
今日天氣好,所以行左去諾士佛臺搵食。 今次就選了這間Spice試下,呢間係食泰國、新加坡及印度菜,而且有set lunch食添。 成個set,有3個course都幾抵食,先黎個橙紅都爆的冬陰功湯,好香,而且味道酸酸辣辣十分醒胃,仲好足料,有好多草菇同豬肉。 每個餐都跟一款小食,有得選青木瓜沙律(上)味道酸辣偏辣,青木瓜好爽脆,感覺好fresh ,或素菜炸春卷(下)炸得好香口,咬落仲卜卜脆,好食!而我的main course就選了青咖哩雞配飯,除了配飯,仲可以選薄餅,下次有機會可以試下。 登登登登~青咖哩雞到了!咪睇佢一碗仔咁,其實用料十足,有很多蔬菜同雞肉,而且份量剛剛好。咖哩汁好香,而且又濃又滑,撈飯食一流,我想點薄餅都一樣好食。味道偏微辣,蔬菜同雞肉煮到入晒味,雞肉仲係好嫩滑。而係飯側邊的配菜都好味,鮮甜爽口。 最後嘆埋杯泰式凍奶茶,今次lunch真係好正,可以下次再黎食其他菜!
今日天氣好,所以行左去諾士佛臺搵食

冬陰功湯

青木瓜沙律(上)&素菜炸春卷(下)

青咖哩雞

凍奶茶

2015-12-10
Type of Meal
Lunch
冬陰功湯
青木瓜沙律(上)&素菜炸春卷(下)
青咖哩雞
凍奶茶