2018-10-08 190 views
適逢十一黃金週成個銅鑼灣都好多人 於是去登龍街一帶搵食希望避開人潮啦😋😋😋行經見到永光中心,原來成棟大廈都有好多食肆,朋友仔話想食越南菜,於是黎左17樓既JK Kitchen試試😋😋餐廳裝修好別緻,成間cafe咁,唔講唔覺係食越南菜😚蕃茄蟹肉湯檬😍非常足料!除左蕃茄同蟹肉仲有新鮮手打蝦丸同埋札肉😋除左好足料,份量亦都非常大碗,我一個人食唔哂一碗,好彩係同朋友仔share😆😆因為我係lunch時段去,Set lunch有得另加$25要兩隻牛油雞翼😋新鮮炸起,十分脆口惹味😍最最最鍾意都係呢碟拼盆,札肉配香蔥碎充滿啖啖蔥油味🤤Set lunch仲有得配飲品,叫左咸檸梳打同青檸梳打,岩哂怕肥又想飲凍野既我地😆😆JK Kitchen真係幾抵食,下次要試下個招牌炒米先得😳
適逢十一黃金週成個銅鑼灣都好多人
於是去登龍街一帶搵食希望避開人潮啦😋😋😋

餐廳裝修好別緻,成間cafe咁,唔講唔覺係食越南菜😚

蕃茄蟹肉湯檬

牛油雞翼

炸蝦餅拼札肉

最最最鍾意都係呢碟拼盆,札肉配香蔥碎充滿啖啖蔥油味🤤
咸檸梳打
青檸梳打

JK Kitchen真係幾抵食,下次要試下個招牌炒米先得😳
蕃茄蟹肉湯檬
牛油雞翼