2012-03-23 160 views
三月係朋友生日高峰期,接連出席幾個生日飯局,中式又有西式又有日式都有~是日壽星女指定要食壽司,有朋友提議去未食完的壽司店一試,上OPENRICE望過下都幾好多評就去試下。是日星期日,7點鐘去到,要等半個鐘,合共18張飛,都叫合理,而且好好彩隔離有間APPLE專門店,我地去左人地間舖玩開新IPAD 3 兼上網~半個鐘頭好快就過左~~~HA~好啦~~等左半個鐘,終於入得去,入面有大約10張4人枱,其餘係迴轉壽司,環境不覺逼,坐得都舒服,因為肚餓拿拿聲點菜,我地都算點得多壽司,不過我唔係碟碟都有份食,所以我只介紹我有份食那些,我地大約叫左20碟壽司左右,我記得價錢的都列了出來,可供參考。峰玉子:喜出望外的壽司,大大舊甜蛋,輕軟又甜又彈牙,雖然飯得好少,但正正因為少先適合咁大舊蛋,而且只係14蚊2 舊,抵食!北寄貝:比較遜色的一樣壽司,比較遜色,唔係話佢差,係相比其他更好味的壽司,顯得佢有點平凡,與一般其他連鎖食的分別不大,都叫鮮甜。($14)峰蝦:好大隻蝦呀!好彈牙同鮮甜,絕對推介 !! ($22)八爪魚芥辣:相當好味 ! 八爪魚極之彈牙,而且芥末份量適量,除了略咸外無可挑剔,但可以的話唔駛

峰蝦:好大隻蝦呀!好彈牙同鮮甜,絕對推介 !! ($22)
八爪魚芥辣:相當好味 ! 八爪魚極之彈牙,而且芥末份量適量,除了略咸外無可挑剔,但可以的話唔駛點豉油。
赤貝:都算OK甜,不過切得唔算好厚,咬落好似唔係好夠肉咁,不過18蚊2份,算係咁。
墨魚:十分清新,不點豉油、芥末更能食出鮮味,而且有咬勁,不錯! ($9)
八爪魚:我第一次食生的,八爪魚十分煙韌,要咀嚼一會才能吃下,但相當好味 ~ ($14)
總括而言係相當不錯,抵食,上菜又快,不過侍應無主動加水,要舉手先來,但都幾快,侍應面口都係木口木面,不過快手快腳,經理就笑容滿面~~~~
無買蛋糕,砌個蛋糕狀就算~HAHA~
2012-03-18
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday
無買蛋糕,砌個蛋糕狀就算~HAHA~
  • 峰蝦壽司
  • 峰玉子