2020-11-08
每年嘅11月都有兩個慶祝節日,最少有10年冇留港慶祝了,今年疫情關係冇得飛,老公特登揀咗呢間好似置身於日本居酒屋嘅烤肉店,滿足一下我嘅思鄉之情一入到去,最吸晴係好大部清酒販賣機,裏面放咗10幾款不同產地口味嘅清酒,一問之下,原來只需要下載Apps登記做會員之後,就會送10個電子金幣去試不同款式嘅清酒,喺Apps度有詳細介紹每款清酒嘅產地,酒精濃度,同口味,咁就可以試啱自己喜歡嘅口味再order。我哋今日坐吧枱,就正正好似我哋平時去開日本嗰間居酒屋咁,望住師傅為我哋燒嘅食物。首先我哋叫咗生啤酒🍻京姬-柚子X檸檬酒,傾吓計,感受下氣氛。熟成美國安格斯M五肉眼,日本和牛肉眼,前者牛肉味比較濃,肉質較有口感,老公鍾意呢個,而我就鍾意後者油脂分泌比較多,香口軟淋既和牛活蟶子,非常鮮甜,師傅燒到剛剛熟、口感多汁彈牙龍蝦,肉質結實鮮甜,啖啖肉,上面再鋪滿蒜蓉,非常香生蠔,size一d都唔細,非常鮮甜炭火雞,師傅話呢個係佢哋招牌菜式雞肉非常嫩滑,燒烤味濃,好惹味甲羅燒,濃濃嘅蟹膏,再配餅乾一齊食,正呀仲有鹽燒法國鵪鶉,日本和牛三角胸小排,伊比利亞豬肋條,熟成羊卷肉、羊排呢度所有食物都非常新鮮,特別係海
活蟶子,非常鮮甜,師傅燒到剛剛熟、口感多汁彈牙
龍蝦,肉質結實鮮甜,啖啖肉,上面再鋪滿蒜蓉,非常香
生蠔,size一d都唔細,非常鮮甜
甲羅燒,濃濃嘅蟹膏,再配餅乾一齊食,正呀
呢度所有食物都非常新鮮,特別係海鮮嗰種鮮味,同埋師傅嘅手勢非常好,每樣食品都係燒到生熟度剛剛好。仲有服務態度一流,非常滿足嘅一個晚上。
**留意番海鮮非常搶手,賣晒就冇㗎啦