2020-09-21 51 views
幾左朋友黎到將軍澳食lunch 大家都好想食台式野 見到呢間人頭湧湧 keep 住爆場 咁full House應該好食嘅 就選了呢間個Menu都幾多選擇足足入五六張紙咁多 我同朋友都揀咗幾個字先揀到食咩紅燒腱心牛肉麵-呢個麵係用牛𦟌勁淋稔 勁出色 加上個湯底牛味好重 超級好味紅燒半筋半肉牛肉麵-賣相好靚 麵質好有咬口但又唔會過硬 湯底好有牛肉味 另外個牛肉脂肪分布比例一流 超入味! 個牛筋好淋稔 好好食 食唔停呀台南手工餡餅-份量好大 皮薄餡靚 煎到好香脆 咬落去仲有湯汁必出尼台灣烤香腸-完全係有係台灣夜市掃街既感覺 剛剛烤好勁好食呀加配小食-叫左上湯浸時菜同埋涼拌黑醋茄子 上湯浸白菜完全無味精 好新鮮 茄子配黑醋真係好夾好開胃芝士奶蓋桂花烏龍茶- 奶蓋勁滑 個茶底勁香桂花味 配埋一齊真係perfrct match仙氣火龍果茶-好小係其他地方有火龍果飲品 估唔到原來好夾好飲好fresh
台灣烤香腸-完全係有係台灣夜市掃街既感覺 剛剛烤好勁好食呀