2021-07-22 904 views
地鐵站行過去勁近同好易搵👍🏼個條街原來都幾多野食🤣不過今日目標好清晰台灣野🥰入面裝修好有台灣地道嘅風味,啱晒打卡!有工業風但有台灣嘅味道!佢啲字句都幾好笑🤣🤣記得留意!招牌半筋半肉湯麵 $64叫套餐可以飲品減10蚊,性價比高👍🏼佢嘅湯麵同普通街外嘅有份別,係麵粉感覺重少少。紅燒味可以再重啲,不過一啖湯一啖麵係好滿足!筋唔會好硬,肉係牛𦟌,所以好好食😋羅白都好甜!醬油豬軟骨湯麵 $58豬軟骨都好多而且好入味,偏淋嘅!咩人食都啱!而湯底同上面一樣🤣鹽酥大雞扒 $36好大塊架原來😱一碟起碼有8塊,而且有得揀味,有海苔,甘梅,原味同辣!我地當然揀海苔!好食,香口!若果雞扒厚啲會開心啲🤣🤣不過性價比高!!最後不得不提嘅珍珠奶茶🧋茶底係港女至愛嘅earl grey!!成件事好唔會好肥!珍珠十分之chewy!高質!!反而仙草就普通啲!成晚highlight係杯珍珠奶茶度!必加!!仲要有得減10蚊,好正👍🏼👍🏼👍🏼😎

招牌半筋半肉湯麵 $64

醬油豬軟骨湯麵 $58