2022-04-10 2408 views
今日同朋友去試下位於the one 嘅餐廳。 之前上網睇已經覺得唔抵食,不過見個景幾靚就試下。sunset menu $688 per couple with 10% service charge姐係圍起成$378 一位,食到平平地嘅lunch buffet一去到感覺好大陸feel, 佢地酒bar位行黑暗風,對出食飯位就用玻璃銀色餐具行古典風, 但係整體感覺格格不入。 話明sunset menu就係食景,餐廳大量水晶等同銀色佈置係日落時間反曬光,係又殘眼又曬又熱嘅環境下食飯真係喊出黎。 餐廳有個露台比人影相,港女係咁切車咁轉,叫曬咁,想安安靜靜食餐飯都難。 而且仲有食客吸煙,感覺極不良好。講講上菜速度,我大約16:10 落單, 到16:30 先上菜。 講講衛生方面啲餐具就咁擺枱度完全冇任何餐巾墊住,呢個價位嘅餐廳真係好失望。食物方面,份量非常細。 我覺得生蠔唔錯,不過每人得嗰一隻。 西班牙風乾火腿芝士黑松露三文治,名就好聽擺件好似茶餐廳咁, 以為自己食緊奶醬多。 味道ok不過好油。法國魚子醬配煙三文魚係同火腿芝士拼盤放埋一齊,咁你Menu就唔好寫兩度餸。 三文魚得個四舊即係每人得個兩

法國魚子醬配煙三文魚係同火腿芝士拼盤放埋一齊,咁你Menu就唔好寫兩度餸。 三文魚得個四舊即係每人得個兩舊仔,魚子醬雞水咁小而且唔靚,冇咩味。 芝士我就唔係好識欣賞,不過朋友話好食,不過3款都係得細細夠。
精選風乾火腿半芝士拼盤
全餐唯一好食就係tiramisu。 咖啡酒味香,餅底唔會過濕,上層cream甜度適中,想encho多個。
Tiramisu

另外呢餐包一杯白酒/紅酒。 一般課色, 唔好咁高期望。

Tiramisu