2010-11-26 5 views
夜晚去睇黃子華,見佢地有位,坐底,時為7點到鋪頭有一位女侍應,一位廚師,加埋廚師嘅媽咪女侍應話叫套餐啦,散叫要等好耐套餐包兩碗拉麵,一客沙律,一客串燒,一個炸物,兩碗湯,一個甜品,$249未連加一如果散叫拉麵,一碗要$80~$90叫左套餐,不過都係等左好耐先至有得食。沙律得一細碗,水汪汪,廚師嘅媽咪整個沙律時,成隻手指公插左落去,而後抽返出黎連埋部份沙律串燒雞軟骨,廚師收order ,然後一堆串燒放埋喺噹噹燒隔離煎拉麵叫左帆立貝拉麵,散叫值$90嘅帆立貝拉麵,粒帆立貝嘅貝仲細過一個一毫子,唔值。拉麵嘅麵係用返噹噹燒啲麵,所以啲麵無麥味,又無蛋味,唔彈牙,湯底近似火腿通粉嘅湯 跟套餐嘅湯有如清水加埋海帶==============另外,服務方面,侍應得一個,固然係辛苦,但係態度惡劣都算係近期少見。坐底左好耐都未有茶,問女侍應,佢惡死回應:「我知喇~!轉頭先至攞俾你啦!」7點坐底,套餐小食等左接近一個鐘頭都未有,拉麵都食完,廚師話:「唔使急,最快8點3先至開場。」而廚師媽咪攞炸豆腐唔用筷子,而係用手,攞到爛晒。
夜晚去睇黃子華,見佢地有位,坐底,時為7點到
鋪頭有一位女侍應,一位廚師,加埋廚師嘅媽咪
侍應話叫套餐啦,散叫要等好耐
如果散叫拉麵,一碗要$80~$90
叫左套餐,不過都係等左好耐先至有得食。

跟套餐嘅湯有如清水加埋海帶
==============
廚師媽咪攞炸豆腐唔用筷子,而係用手,攞到爛晒。

2010-11-06