2017-10-03 2486 views
真係唔醒起係黃金週,去到橋底辣蟹先醒起,外面排晒長龍。之前橋底辣蟹係我哋食消夜嘅首選,點知今日呢度全部都係大陸嘅同胞。好似全間分店得我哋一台香港人。我哋一坐低就即刻叫嘢食,好多野都賣晒有啲失望。啲餸都上得快,但係差唔多碟碟都係凍上。乳鴿凍嘅,炸豆腐凍嘅,橋底辣蟹都係凍嘅,想同侍應理論,但係我唔知佢做乜嘢同我講英文!究竟是什麼態度?佢話wait a minute I am busy 跟住仲走埋。真係食到一肚氣。食到中間,仲中場休息添,全體侍應都去晒食飯。我睇過台台客都冇嘢食,心諗有冇搞錯! 炸豆腐唔熱而且淋左,完全無味,鹽都冇落,簡直係勁啊!橋底辣蟹招牌菜,蟹肉鮮味係有嘅,蒜蓉本身味道10分強烈好香,好好味,但係唔熱,淋曬,今次失手了,令我們留下一個唔好既回憶。

炸豆腐唔熱而且淋左,完全無味,鹽都冇落,簡直係勁啊!

橋底辣蟹

2017-10-02
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)