2013-01-11 13 views
曾經食過tomatoes既蛋糕覺得幾好食,以為佢既姐妹店既食物質數會有返甘上下,點知大為失望!由於下午茶既關係,人流不多,不用等位便可以入去坐了!牆上有chocolate rain做襯托,可愛極了,可惜天花的吊燈太長了,遮蓋部份視線,無法影到成幅圖畫,有點美中不足!芝士煙肉意粉雖然係下午茶餐,但份量小得離譜,連一個女仔都肯定食不飽的份量!有很香很濃既芝士味,煙肉相對上份量比例較多,很有咬口!隨茶餐加$10有一杯特飲,我們就叫了熱黑麥牛奶抹茶!熱抹茶細細杯的,附上的黑麥是讓客人隨意加上!輕輕嘗了一口沒有加黑麥的牛奶抹茶;很濃而澀的抹茶,是微暖而不是熱的,抹茶粉似沖不溶的沉澱在杯底裏;黑麥是凍的,兩者溝埋之後雖然是甜甜既黑糖抹茶牛奶,但是已變凍了卻感覺很難飲!綠茶喬麥麵沙律單叫的食物,食不出有綠茶味,麵的份量也是很少的,但生菜沙律很爽口!綠茶芭菲一心就係食這個主打甜品,但結果令我對這間店徹底知望!面頭有輕輕的綠茶cream, 中間是綠茶雪糕,但綠茶味很淡,三粒綠茶白玉很有咬口,很彈牙,但亦是無綠茶味,只有綠茶染色體;再下面已經是一整杯切碎了的大菜糕粒,無味道,加上食的時候不斷地食到很大粒的

由於下午茶既關係,人流不多,不用等位便可以入去坐了!
芝士煙肉意粉

有很香很濃既芝士味,煙肉相對上份量比例較多,很有咬口!
隨茶餐加$10有一杯特飲,我們就叫了熱黑麥牛奶抹茶!
熱抹茶細細杯的,附上的黑麥是讓客人隨意加上!
綠茶喬麥麵沙律
綠茶芭菲
一心就係食這個主打甜品,但結果令我對這間店徹底知望!
面頭有輕輕的綠茶cream, 中間是綠茶雪糕,但綠茶味很淡,三粒綠茶白玉很有咬口,很彈牙,但亦是無綠茶味,只有綠茶染色體;再下面已經是一整杯切碎了的大菜糕粒,無味道,加上食的時候不斷地食到很大粒的碎冰,完全唔覺係食緊芭菲!很失望!
Other Info. : 食飯中途想向員工攞杯茶水,點知佢同我地講,熱茶一係跟餐,一係單叫飲品! 好無奈,只是想飲啖水姐,甘都要收錢。。所以我決定無下次!
2013-01-09