2010-03-10 32 views
其實呢間店好近我屋企。開左好似幾個月度,但一直都無幫襯過,因為明明好似記得佢係一間賣下三文治呀小食呀蛋糕呀咁既 cafe,好少約朋友過呢邊飲野, 所以亦未有機會去過。早幾日落巴士經過,見到好似有d正餐食,但無認真睇有咩食。星期六晚懶煮飯,於是就黎試下。入店內大致裝修無變過,但發覺蛋糕櫃內放的是泰式甜品,餐牌上大部份是泰國菜,但亦有西餐或日式食品。看看店內四周,有寫 "cafe plus" 又有寫 "泰潮",唔知邊個名至係真。唔好理個名,叫野食啦。我叫左海南雞飯,朋友叫左海鮮炒飯。 海南雞飯 - $4x 我個海南雞飯上先,講真,一望已經知唔會好食。全碟雞胸肉,仲要睇個樣應該係翻煮,真係大剎風景。 雞油飯無咩特別,個 sauce 得一種,味道 standard 啦, 算ok既。(離開後見門口招牌寫住"馳名海南雞飯",我估佢講既係呢個菜色係好馳名,但唔係佢地整得馳名囉)海鮮炒飯 - $38 份量好少,我覺得我朋友食唔飽。但有好多蝦同海鮮,幾足料。亦係即炒,好新鮮亦幾好味。或者真係太潮,我呢d old cake,無法將其歸類。 仲有,以佢呢個快餐店式裝修賣泰菜,加上份量咁細,我碟海南雞飯又咁
唔好理個名,叫野食啦。我叫左海南雞飯,朋友叫左海鮮炒飯。
海南雞飯 - $4x

海鮮炒飯 - $38

或者真係太潮,我呢d old cake,無法將其歸類。 仲有,以佢呢個快餐店式裝修賣泰菜,加上份量咁細,我碟海南雞飯又咁令我失望,我覺得佢 over-priced......
2010-04-03
$40 (Dinner)