2020-01-24 103 views
台灣不嬲出名既吐司 宜家係香港已經好多地方有得食 基本上好多賣台灣野既食店都已經有得食了 本身我對吐司都幾有興趣既 當然要試試啦 不過有咁多間 又唔知邊間好食 咁就隨便試間近近地既算了 上網碌facebook見到葵涌廣場有間賣珍珠奶茶既舖頭有 就近近地即管去試下 去到見到啲人都係等雞蛋仔既多 我見吐司既款式都有好幾款 咁我同朋友就揀左紫薯肉鬆吐司$35蚊價錢都唔係問題 最緊要味道 吐司呢啲應該即叫即做既 等左5分鐘左右 店員已經將吐司整好 放左落盒俾我了 一打開個樣幾吸引 好多紫薯 摸上手仲暖暖地 仲諗住個吐司會係熱辣辣 點知唔係 已經凍凍地 微暖 一咬落口 啲紫薯係凍冰冰既 紫薯下面就係肉鬆 上面既紫薯都幾多下 不過下面啲肉鬆就得好少 有啲失望 如果成個吐司都係熱辣辣會更加好味 呢個吐司試一次就夠了 唔可以話難食既 但又唔可以話好味 普普通通咁啦
紫薯肉鬆吐司
紫薯肉鬆吐司