2019-08-03 103 views
放工其中一件最開心既事莫過於就係同朋友去飲下酒,吹下水。今次就同朋友黎到太子依間酒吧食晚飯。餐廳既氣氛唔錯,服務亦都好好,而且飲品選擇多。我地一坐底職員就送上小食同埋一碗sour cream比我地點。我地趁住餐廳既happy hour,叫左一杯Edelweiss同一杯Pinacolada。啤酒十分冰凍,味道偏淡,苦澀味小,帶果香同花香。Pinacolada好滑,帶菠蘿嘅甜味,幾好飲。嘢食方面,叫左一個德國傳統火焰pizza,一個板燒西班牙黑豚肉 同埋一個西班牙雞肉辣肉腸燴飯。德國傳統火焰pizza出場十分震撼,服務員喺面頭噴上酒精,之後點火,整個場面好壯觀。味道方面,pizza面舖左厚厚既芝士,入面仲有肉碎,幾好食。板燒西班牙黑豚肉擺盤好靚,除左豬肉,仲有炸番薯同埋沙律菜。西班牙黑豚肉燒得幾好味幾冧,配埋醬汁黎食一流。炸番薯條炸得幾香,略帶甜味。西班牙雞肉辣肉腸燴飯份量好大,雞肉同辣肉腸都多,飯亦都軟硬適中,十分飽肚。值得一提既係酒吧都好貼心,雖然我地係happy hour last order既時候叫多左一杯啤酒,但係職員見我地之前個杯仲未飲完,就比左張單我地,話等我地飲完再送過黎。

Pinacolada

德國傳統火焰pizza

板燒西班牙黑豚肉

西班牙雞肉辣肉腸燴飯

整體而言呢間酒吧既食物質素都唔錯,cocktail選擇多,氣氛更是一流,非常適合三五知己黎談天說地。

Menu:
Type of Meal