2019-07-03 121 views
上次黎旺角T.O.P商場係岩岩開幕嘅時候,好多鋪都仲未開。今次黎到發現依度多左好多野食,喺咁多間餐廳裡面揀左千房。禮拜六12點幾黎到,間鋪出乎我意料竟然好少人,唔洗等位就有得入,入到去都淨係得4檯客左右。依間鋪係主攻大阪燒,咁一場黎到緊係要試下。menu裡面都有唔少選擇,不過如果想自己DIY整嘅話就淨係得兩款可以揀,menu上都有特別標註,其他嗰啲就係由廚師整好送上。豚平燒: 黎到嘅時候已經分左4件, 啲蛋好滑,裡面包住一片片豚肉,調味正常,不過不失。什錦廣島燒: 送上嘅時候已經淋好醬汁,不過檯面都有木魚碎、紫菜碎、沙律醬可以自己再加料。裡面加左豚肉、魷魚、蝦、炒麵,而且佢啲炒麵比起平時食開嗰啲粗身少少,全部夾埋嘅口感都幾豐富。不過可能因為中間包左炒麵,食嘅時候有啲難度,啲餡料好容易就分散哂。關西風香蔥雞蛋大阪燒: 同樣依個大阪燒岩岩黎嘅時候都係得醬汁,其他係自己再加工。睇menu嘅時候都知會有蔥,不過估唔到竟然有咁多。中間仲有啲豚肉同魷魚,不過都係蔥最多。覺得都幾似韓式嗰種海鮮蔥餅,幾好食。不過對於唔太中意食蔥嘅人黎講,應該會覺得多得滯。整體黎講覺得間餐廳幾好,可以比客人揀diy或者
豚平燒

什錦廣島燒

關西風香蔥雞蛋大阪燒

整體黎講覺得間餐廳幾好,可以比客人揀diy或者由廚師整。而且環境都唔錯,唔會覺得有好多油煙,或者有限時(可能都係因為咁岩間鋪無咩人)。重點係價錢合理,食完之後好滿足。
2019-06-29
Type of Meal