2022-11-16
任食大閘蟹放題($498) 🦀今次去咗灣仔食大閘蟹放題,因為而家已經11月所以係公蟹黎👦🏻。隻隻大閘蟹都好多膏👍🏻,夠哂creamy😋。而且呢度仲有提供手套比你帶着黎慢慢剝唔使驚整污糟隻手💕。不過因為係即時蒸嘅關係😌,都需要等耐少少先會有😗,所以一開始嘅話可以叫多少少先🤏,不過都要量力而為啊🤫。呢度除咗有大閘蟹任食之外以下嘅食物都係任食架:~蟹粉小籠包🫓新鮮熱辣而且蒸得啱啱好唔會流失晒啲汁👍🏻,不過就唔係好見到啲蟹粉😅。~脆皮乳鴿呢個特別推薦大家一定要叫呀⭐️,啱啱出爐外皮夠脆有肉汁😋。可以叫半隻或者全隻。~泡椒魚皮🐟 魚皮切咗一條條爽口彈牙,泡椒嘅味道都幾突出,辣辣地嘅惹味😌。~桂花鮮淮山 淮山加埋桂花蜜食落去甜甜地,有少少似食生果咁🤪。~馳名叉燒飯🍚 除咗叉燒之外仲有脆皮燒肉😋,兩個都好出色👍🏻,不過我食完半碗飯之後都真係飽晒🤣。~四季時蔬🥬 今次係白菜仔😌,食得太多肉嗰陣食下都幾清新😙。✨每位會送鮑魚花菇扣玉掌同滋潤燉湯一份🥣,個湯有雞腳豬肉加埋藥材,味道夠哂濃郁呀😚。
呢度除咗有大閘蟹任食之外以下嘅食物都係任食架:
~蟹粉小籠包🫓
~脆皮乳鴿
~泡椒魚皮🐟
~桂花鮮淮山
淮山加埋桂花蜜食落去甜甜地,有少少似食生果咁🤪。
~馳名叉燒飯🍚
~四季時蔬🥬
今次係白菜仔😌,食得太多肉嗰陣食下都幾清新😙。