2020-01-22
Little Fish🐟 not only fish🐥🍢🍚🥟🥢..小魚兒🐟 Little Fish ✨麻辣大師👨🏻🍳。一間以霓虹為主要裝修風格既餐廳,主打川菜:烤魚、麻辣香鍋、串燒小食,亦有客飯套餐呢。一場黎到,當然要試試川菜🌶大盤烤魚🐟吧。魚肉質厚實,數款魚類可供選擇,而且烤魚口味款式多,仲可任意配搭配菜配料,做到烤魚既麻辣鮮香之餘,亦能營造出一款最岩心水既大盤魚🐟呢。食烤魚~揀選口味都有步驟架:步驟1. 碳火風味烤魚ll $298主角當然要先揀選烤魚🐟吧,4款魚類可提挑選:海鱸魚、江團魚、比目魚柳、沙巴龍躉。初次到訪,就試試基本款式。原條海鱸魚🐟 開邊,肉質厚實 很多肉呢。步驟2. 選烤魚口味ll +$38(小辣 + 小麻)大大一盤烤魚,選擇較養生既口味:花膠蟲草呢。盤內花膠份量也不算少,橙黃既蟲草花🌾配搭著都不錯。盤內還有各種不同配菜:豆花、豆芽、洋蔥、紅辣椒、芫茜,材料很豐富,估唔到豆花口感好好呢,吃得過癮。步驟3. 加選配菜可因應自己口味 喜好,隨意添加不同配料。如:肥牛、丸類、蔬菜、菇菌類、粉麵主食等等,感覺亦像吃火鍋呢。ll $48除左食烤魚,餐廳仲有其他炭燒風味✨BB
食烤魚~揀選口味都有步驟架:
步驟1. 碳火風味烤魚
l[海鱸魚 (約1 kg)]l $298
步驟2. 選烤魚口味
l[養生花膠蟲草香辣豆花]l +$38
(小辣 + 小麻)
步驟3. 加選配菜
l[燒茄子]l $48
除左食烤魚,餐廳仲有其他炭燒風味✨BBQ燒烤呢。一邊吃大盤魚🐟,一邊食串串🍢,大滿足呢。
原條燒茄子🍆,對我這個茄子狂熱份子是不能少。蒜香加淋滑茄子肉💜 同吃怎麼也是好吃的。
l[椒鹽魷魚鬚]l $88
一款惹味小食🦑,新鮮魷魚鬚 吃下肉質感覺有彈性。一款香口佐酒小食,粉漿不厚 邪惡小食。
l[龍鳳檸樂]l $28
l[香檳葡萄乳酸梳打]l $36
吃麻辣烤魚🐟 吃得迴過癮,又點少得配精選特飲🍹。
就這樣吃著吃著,大盤小魚兒就游進我的肚子去了。今次真係可以瘋狂吃烤魚,以後吃大盤烤魚 在香港都有一個好選擇了。北上❓以外既好選擇喔🐟🥢。