2005-04-19 44 views
星期日,跟友人來次大澳遊,一去到大澳,在碼頭便不斷有人喊︰大澳利賓納紫貝天葵$3一樽,便買一枝來試,好清甜,酸酸may may的,真係好有利賓納feel。 一路行,好多海味買,勁有昔日舊墟市集風味。我們沒留心看因為個肚餓到打鼓,本來是去福滿林的,但實在太多人,所以走回頭去了一間威尼斯酒樓茶餐廳。一行五人要了廈門炒米、麵豉醬油麥菜、煎餅同椒鹽鮮魷,份量好大,炒米鑊氣唔夠,但味道其實不錯,餡料還有蕎頭,認真騎呢…椒鹽鮮魷就真係very good,用料"鮮"已足以令這碟鮮魷晒分、油麥菜偏鹹,餅就認真失色,完全係仔炒蛋,好失望。 這間食店完全冇收加一及茶錢,感覺好抵。
這間食店完全冇收加一及茶錢,感覺好抵。