2023-06-20
我同朋友星期三去荃灣滿屋食放題。食最貴個餐「極緻鮪·極品大拖羅滄海盛宴」。我地下午5點左右開始食2.5小時,$588一個人。除左QR code落單,重可以出去攞野食同野飲。出面有海鮮冷盤,有蝦、青口和蜆。旁邊還有柚子醋等醬汁供食客調味。當中我最鍾意食蝦🦐,因為夠新鮮,肉質結實唔霉,點埋酸酸的柚子醋食,鮮上加鮮!😋飲品可選熱茶或凍飲,重有梅酒清酒任飲🍶!各式其色。QR code可點:刺身、壽司、手卷、軍艦、卷物、串燒、一品料理、燒物、煮物、廚師推介、天婦羅、炸物、雪糕等。燒物方面嗌左燒羊鞍和黃金燒扇貝。燒羊鞍落咗黑椒辣辣哋。黃金燒扇貝加咗好多燈籠椒,食落甜甜地。汁煮鮑魚本身只order了一隻,食完一隻覺得好好味又嗌多幾隻。不太確定用了什麼來煮,但那個「汁」的味道真的可媲美酒樓👍🏻,入口有些香味~黑椒芝士牛肉牛味好濃👍🏻。坐坐下好凍想嗌d熱野。嗌左牛肉烏冬。上枱熱辣辣冒晒煙,湯底夠晒熱👍🏻!烏冬滑溜~🥳牛肉都有三四片,重有海帶。唔係好大碗但都誠意十足👍🏻。嗌左好多炸物:相思雙皮奶、香芋丸子、榴槤炸彈、芝麻雞翼、吉列炸蠔等。炸物大多新鮮炸起,入口還熱乎乎的。相思雙皮奶即係炸鮮奶。估唔到有炸鮮
除左QR code落單,重可以出去攞野食同野飲。
飲品可選熱茶或凍飲,重有梅酒清酒任飲🍶!各式其色。
QR code可點:
燒物方面嗌左燒羊鞍和黃金燒扇貝。
燒羊鞍落咗黑椒辣辣哋。
黃金燒扇貝加咗好多燈籠椒,食落甜甜地。
黑椒芝士牛肉牛味好濃👍🏻。
相思雙皮奶
即係炸鮮奶。
估唔到有炸鮮奶食!
炸得外脆內軟。
香芋丸子口感煙韌。
最後梗係要食埋雪糕🍦先走啦~
坐底食到咁上下開始多人,原來已經坐滿晒人。所以大家真係要訂座先呀。