2021-10-09
✨大埔日系文青咖啡店🍃✨————————————————————💛#littlefatwest良心小店 💛.等左咁q多年 大埔終於有間靚既coffee shop🥺係 @reaction 既分店 大埔區內Cafe通常都比較細😂坐得迫啲想要空間大既既要去到好入 林村/大尾篤先得好難得有間近地鐵站既兩層coffee shop😚仲係Pet friendly 可以帶埋狗仔去都得🐶上次去話冇得book位😢weekend想去就預左要早啲去排喇————————————————————🍔黑松露芝士牛肉漢堡 $108 (8/10)係全場最好食既野😂😂麵包幾鬆軟安格斯牛肉幾厚身 有肉汁🤤重點係黑松露醬 好香仲有煙肉 大啡菇 同羽衣甘藍 口感好豐富薯條一般啦 唔算太脆身😗.🥘肉醬芝士長通粉荷蘭鬆餅 $88 (7/10)第一次食荷蘭鬆餅🧇外皮焗到好脆 入面幾鬆軟有蛋香上面係肉醬芝士長通粉 都唔錯 但感覺上兩件事係夾硬擺埋一齊😂.🍳All Day $118 (7.5/10)荷蘭鬆餅again 😌配呢啲材料夾好多有蜜糖洋蔥煙肉 幾香口 仲有芝士同大啡菇 煎蛋既蛋汁撈埋幾好食 加蕃茄幾fresh.🥪芒果煙三文魚三文
💛#littlefatwest良心小店 💛
等左咁q多年 大埔終於有間靚既coffee shop🥺
係 @reaction 既分店
大埔區內Cafe通常都比較細😂坐得迫啲
想要空間大既既要去到好入 林村/大尾篤先得
好難得有間近地鐵站既兩層coffee shop😚
仲係Pet friendly 可以帶埋狗仔去都得🐶
————————————————————
🍔黑松露芝士牛肉漢堡 $108 (8/10)
係全場最好食既野😂😂麵包幾鬆軟
安格斯牛肉幾厚身 有肉汁🤤重點係黑松露醬 好香
仲有煙肉 大啡菇 同羽衣甘藍 口感好豐富
薯條一般啦 唔算太脆身😗
🥘肉醬芝士長通粉荷蘭鬆餅 $88 (7/10)
第一次食荷蘭鬆餅🧇外皮焗到好脆 入面幾鬆軟有蛋香
🍳All Day $118 (7.5/10)
荷蘭鬆餅again 😌配呢啲材料夾好多
有蜜糖洋蔥煙肉 幾香口 仲有芝士同大啡菇
煎蛋既蛋汁撈埋幾好食 加蕃茄幾fresh
🥪芒果煙三文魚三文治 $102 (6.5/10)
用左酸種麵包做底 但入口太硬又太乾身🥺
配料有煙三文魚 芒果沙沙 酸酸甜甜幾開胃
🍵Matcha latte $46 (6/10)
抹茶味唔算好突出 整體偏淡 我本身鐘意飲甜既😂
————————————————————
📍 BOUNDLESS by REACTION (大埔)
大埔汀角路15號地下C號舖
🔺#littlefatwest大埔 🔺#littlefatwest大埔黃店
🔺#littlefatwestcafe 🔺#littlefatwest西餐