2022-09-21 1012 views
☘️下晝先同個friend 響大圍嗰間華輝小食試手撕雞腸粉,夜晚約咗班舊同學響大埔嗰間 食晚飯,點知去到佢竟然裝修冇開門,最後住大埔嘅同學就提議去華輝茶餐廳,話佢啲小炒唔錯,真係巧合,不過兩間係冇關係嘅!☘️間茶餐廳係好舊好傳統嗰隻,睇怕係開張到而家都未裝修過😅 不過對我哋嚟講都好有親切感,兒時回憶返哂嚟。☘️講返食物,都係一般懷舊家常小菜,魚香茄子煲我嘅至愛,不過呢度整得唔夠香口,咸魚香唔夠仲有啲淡口。 個椒鹽骨味道可以,但係肉質有啲淋,唔知係咪怕鞋所以用咗梳打粉,定係雪藏肉嘅問題。 另外叫咗個蒸龍躉,呢個味道唔錯,幾新鮮👍 仲有個小炒用鱿魚仔乾炒,都幾香可以餸飯。☘️晚餐食物整體水平係中規中矩,冇乜驚喜同特別!見食評都介紹佢個蘋果批,所以估計佢可能日抖生意會好啲,下次嚟開大埔一於嚟試吓先😜

蒸龍躉
小炒