FOLLOW: @eatgoodwest.sin📌內巷串燒黃店日本代購💛今次屋企人經彩虹專門店訂咗一堆日本高質海鮮 一齊打邊爐食飯😆啲海鮮好新鮮所以屋企人一開始就已經搶食 搞到我無機會影曬啲海鮮🤣下次再試再share比大家睇今次訂咗以下嘅刺身海鮮:🦑平川水產 馬糞海膽 ($458) 食落去一啲腥味都冇😋個人覺得呢款海膽比較甜 再配合埋紫菜食冇得頂👍🏻 如果鍾意食較鮮甜嘅海膽可以試吓呢款🦑富美丸 馬糞海膽 ($388) 呢一款就鮮味重啲😆呢板都好甜不過我覺得平川款再甜少少 如果鍾意食重海膽味重鮮味建議試呢款~🦑富山灣 白蝦刺身 ($350) 第一次喺Omakase意外自己買白蝦刺身食 而且意外地鮮甜!!!我覺得呢款白蝦刺身有Omakase質素 最衰影唔撤相 不過我會再返啅下次再比comments🤣🤣🦑日本 螢光魷魚 ($58) 識螢光魷魚最擔心就係會食到腥味 呢款都冇嘅 不過我就覺得比較起海膽同白蝦 螢光魷魚就係基本發揮~🦑北海道特選 大拖羅 ($300) 超級肥美😚😚😚食落去又油脂豐富而且無筋🤓不過份量唔係太多 我都係食咗一兩片~下次再買再試! 我個人認為喺佢哋度買海鮮代購確實唔錯👍
FOLLOW: @eatgoodwest.sin

📌內巷串燒黃店日本代購💛

今次訂咗以下嘅刺身海鮮:

🦑平川水產 馬糞海膽 ($458)

🦑富美丸 馬糞海膽 ($388)

🦑富山灣 白蝦刺身 ($350)

🦑日本 螢光魷魚 ($58)

🦑北海道特選 大拖羅 ($300)

我個人認為喺佢哋度買海鮮代購確實唔錯👍🏻如果都係住大埔粉嶺上水就更方便😙自從佢地轉換menu 之前更改經營模式 我一直未有機會試佢哋嘅串燒 等我下次試埋先🤩

🍽️ 食物:🌕🌕🌕🌑🌑
🥂 飲品:NA
👩🏻‍🍳 環境:NA
💯CP值:🌕🌕🌕🌑🌑
✅回頭率:🌕🌕🌕🌑🌑

Overall: ⭐️⭐️⭐️ (out of ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

📍 彩虹小食串燒專門店
@rainbow.bbq
地址:大埔運頭街12-18號美華大廈地舖

#eatgoodwestsin_yellow
#eatgoodwestsin_japanese
#eatgoodwestsin_takeaway
#eatgoodwestsin_skewer
#eatgoodwestsin_taipo
#eatgoodwestsin_hongkong
#eatgoodwestsin_newterritories
#eatgoodwestsin
#eatgoodwestsin_代購
#hongkong #hongkongfood #hongkongfoodie #hkfoodie #hkfood #hkskewer #skewer #japanese #japanesefood #taipo #newterritories #taipoyau #yellow