⭐️沙田新強記燒鵝海鮮酒家⭐️📍: 大圍積運街2-8號海福花園47-50號地鋪⏰:8:00am-3:45pm; 5:30pm-11:00pm屋企人一向都好鐘意食中菜,今日去左大圍呢間人氣燒鵝海鮮酒家食中菜,🐓羊肚菌燉雞湯 ($168)食中菜我地多數都會叫個燉湯,好似平時食住家飯飲啖靚湯咁,我地揀左羊肚菌燉雞湯,真材實料,湯頭清甜有淡淡菌香,飲多幾碗都得😋😋燒鵝乳鴿小菜套餐 ($398)呢個小菜套餐可以一次過試哂佢地既招牌菜,有燒鵝皇 (例牌)、金牌乳鴿兩隻同兩款小菜,性價比都幾高🌟新強記燒鵝皇 (例)燒鵝皮燒到好有光澤,帶有淡淡既煙燻味,肉質厚實有嚼勁,肥瘦適中唔會好漏啱哂我😍燒鵝汁都好正,送飯一流👍🏻👍🏻👍🏻🌟金牌燒乳鴿 有兩隻乳鴿切好八件唔洗爭,乳鴿皮脆卜卜,肉質鮮嫩多汁,點埋淮鹽就最perfect💯🌟椒鹽九肚魚小菜方面我就叫左個椒鹽九肚魚,上枱熱辣辣聞到好香,炸得非常酥脆,魚肉好鮮嫩,香口惹味十足🥰🥰🌟南乳粗齋煲食左咁多肉要叫返個蔬菜平衡返,揀左呢個南乳粗齋煲,份量都幾多,南乳味香濃,尤其係枝竹最好食,吸收哂南乳汁既精華,好開胃😍食到最尾仲有糖水送,咁近我下次夜晚可以再黎食中菜😄#香
⭐️沙田新強記燒鵝海鮮酒家⭐️
📍: 大圍積運街2-8號海福花園47-50號地鋪

🐓羊肚菌燉雞湯 ($168)

燒鵝乳鴿小菜套餐 ($398)

🌟新強記燒鵝皇 (例)

🌟金牌燒乳鴿

🌟椒鹽九肚魚

🌟南乳粗齋煲

食到最尾仲有糖水送,咁近我下次夜晚可以再黎食中菜😄

#香港美食 #平民美食 #大圍 #大圍美食 #香港 #美食 #hkfood #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #foodshare #hkrestaurant #foodie #hkfoodblog #新強記燒鵝海鮮酒家 #燒鵝 #乳鴿
2022-08-04
$200 (Dinner)