2016-12-09
極尚一直是友人口中的高質放題 但我腸胃一向敏感 加上這段時間因腸胃問題出入醫院幾次 所以被老公禁食魚生的我 對於友人邀請 抱著必蝕的心態赴約。哈哈環境都幾好 有好多卡位 食物種類比一般放題更多 熟食選擇唔少 特別是壽司 例如牛油果軟殼蟹卷 蘆筍牛肉卷 千島大蝦壽司 啱晒我唔食魚生嘅人。特別推介芝士皇帝蟹棒壽司 蟹棒超大舊 配埋火炙芝士好香。玉子壽司好特別 加埋香蔥 有別於一般嘅玉子。壽司嘅飯全部一口size 唔會食到太飽。串燒~encore左煙肉秋葵卷幾次 皆因我係秋葵粉絲 煙肉唔會太硬 幾juicy 配上秋葵爽口 口感層次都好豐富。蒜片一口牛柳粒 蒜片炸到脆卜卜 夾埋牛柳粒一齊食 幾惹味。雞翼有鹽燒有芝麻 我比較鍾意鹽燒 因為係單骨雞翼 食起黎方便 而且都算皮脆肉滑。芝麻較香口 但略微炸得乾左少少。天婦羅~ 熱辣辣新鮮炸起 讚!炸粉唔厚 幾鬆化。鮮冬菇夠厚夠juicy 南瓜紫薯都甜。烏冬我食左兩款~烏冬係手打個種 彈牙。凍烏冬 鐘意佢有好多蒜頭蔥花紫菜。比較特別的是 海膽海鮮忌廉烏冬 海膽唔會太腥 海鮮有帶子和蝦 幾creamy fushion得唔錯。甜品最驚喜的是炸貓山王 雖然甜左