2018-10-13 898 views
餐廳雖則唔算好大,但係人流多到爆🤭呢度檯面放左個保暖壺,裝滿麵豉湯自助任飲,咁樣代替茶又幾特別,但係就無豆腐等配料係入面,不過鍾意麵豉湯既我都飲左三碗,但係見隔離檯想要茶水問店員都會比😂👁‍🗨 龍王丸(7/10)💲238原隻龍蝦咁上都幾震撼,龍蝦肉已經起曬出黎切埋粒,食落肉質彈牙😛左邊有捲到花之戀咁既三文魚,可惜中間部份比較多筋,仲有三文魚籽🤗側邊有陣陣炙燒香味,黎自鮮甜既帆立貝,同埋魚油滲出入口即溶既比目魚,亦即係左口魚,右邊就有舊伴碟用既玉子🤔面頭鋪滿好多蟹籽,而且飯量超級多,大到兩個人分一個飯都得,一個人食一個飯真係要叫少飯🍚值得一提既係有個青檸,幫補偏乾硬身既丼飯,帶黎檸檬外既另一種小清新,當然如果改善到飯粒本身會更好🍃👁‍🗨 生魚丼(7/10)💲138呢個生魚丼入面有三文魚,一條條幼條既櫻花魷魚,比目魚,玉子,三文魚籽同埋油甘魚🐟櫻花魷魚既份量非常多,個飯食左一大半都仲未食完啲魷魚🤡至於油甘魚既質素就比起三文魚好,食落新鮮,肥瘦適中,最重要係冇根位😬比目魚同樣整成炙燒,所以比較香口,不過朋友就認為佢既吾夠入口即溶🙈順帶一提,如果叫左小食,最好食哂啲飯先好食小食,如果一邊食飯一

👁‍🗨 龍王丸(7/10)💲238

👁‍🗨 生魚丼(7/10)💲138

呢個生魚丼入面有三文魚,一條條幼條既櫻花魷魚,比目魚,玉子,三文魚籽同埋油甘魚🐟櫻花魷魚既份量非常多,個飯食左一大半都仲未食完啲魷魚🤡至於油甘魚既質素就比起三文魚好,食落新鮮,肥瘦適中,最重要係冇根位😬比目魚同樣整成炙燒,所以比較香口,不過朋友就認為佢既吾夠入口即溶🙈順帶一提,如果叫左小食,最好食哂啲飯先好食小食,如果一邊食飯一邊食小食,可能小食比較濃味既關係,再食番個飯既時候,味道會感覺吾太夾,有點怪怪的😳

👁‍🗨 赤城金栗可樂餅(7.5/10)💲38

呢度既小食簡直令人眼前一亮,外脆內軟既可樂餅,面頭有些少沙律醬,入面有滿滿既紫薯同埋栗子粒,整體甜甜地,所以都唔會有油膩感😍

👁‍🗨 蒜香厚切牛舌(7.5/10)💲38

厚身牛舌爽口但唔會韌,因為有唔少既炸蒜粒鋪面,所以食到香濃蒜味,而且有微辣既黑椒調味,附送埋柚子胡椒鹽,對比起丼飯自然會係重口味一點😳

👁‍🗨 白葡萄汽水(7/10)💲28

本身係點山梨葡萄汽水,但係店員話呢個味無曬,所以只係得白葡萄汽水,都有葡萄我就照殺啦🤪支裝既白葡萄汽水,飲落有頗為香甜既提子味🍇

👁‍🗨 完熟水蜜桃汽水(7/10)💲28

之前都飲過類似水蜜桃汽水,但相比之下,呢枝既水蜜桃味感覺比較淡,甜度適中,飲落又吾會覺得有好多氣,整體不過不失

🔛 整體評分(7/10)