好耐冇去過日本啦🇯🇵記得每次去都要試呢間Pancake專門店🤪充滿蛋香嘅Pancake同埋鬆軟嘅口感超夢幻令我念念不忘☁️平時條人龍好長好有人氣🥹 好在今日早食完飯 黎個飯後甜品就Perfect😚⭐️ 焦糖脆脆班戟 🍮班戟底本身咬落好鬆軟🥞 同日本食到嘅口感一模一樣😋 面頭嘅焦糖Cream 好幼滑唔會感覺肥膩🍼 加上焦糖餅碎有多重焦糖口感🍪 火山熔岩既感覺好正🌋⭐️ 石板街班戟 🍫除咗濃厚嘅忌廉之外呢個多咗朱古力做主題🤎 石板街嘅配料都好特別同外面唔同👍🏻杏仁Brittle 同埋酒漬車厘子增加口感之餘感覺好有誠意💕PS 門口有D小型既Pancake公仔真係超得意‼️ 原本想買個走但係店員話冇晒貨😭 如果Gram小編睇到會補貨嘅話下次通知我呀🤩

⭐️ 焦糖脆脆班戟 🍮
石板街班戟