2014-01-02 278 views
基於本人生性八卦,得知希雲街和加路連山道一帶有很多新餐廳開業,所以今日假期特別到來一試! 眼見一間裝修得有少少外國味道既店,喺店外見電視螢幕及店內menu有8款咖哩,但原來每日只賣4款,而今日只得牛肉及雞肉各2款 : 綠咖哩雞、瑪沙曼牛肉、紅咖哩牛肉和馬來咖哩,而咖哩size亦有2款揀,一種係12oz,另一種係28oz,而價錢相對28oz係抵食啲,但一個人既我就只可揀12oz,白飯加$5或印度烤餅$14 (已現售罄)。我揀咗"瑪沙曼牛肉", 因為店員話係泰國咖哩,而我印象中出面既泰菜館亦好少有,所以想試試有幾特別 ... 咖哩好香椰奶味,有少少辣,內有牛腩亦有少少花生粒,口感幾特別,同喺出面既泰菜館既綠咖哩、紅咖哩、黃咖哩有好大分別,食食下我就食哂成碗飯,一滴汁都唔想放過! 食完飯就一定要飲野啦,雪櫃內有汽水同Shezan既果汁,而我就揀檸檬,味道比較清新自然,唔怪得係店員推介。

Other Info. : 凡購買任何咖哩食品, 即可享受8折優惠換購咖哩材料
2014-01-02
$58 (Lunch)