2015-06-30 1749 views
夏日炎炎係旺角行街,見肚餓就偶然黎到呢間樓上Cafe。睇左睇菜單,決定點一個黑松露海蝦意飯,跟餐送一杯飲品,加3蚊轉左支檸檬利賓納,共101蚊。因為是樓上cafe,所以坐耐d都唔怕,樓上Cafe就係好在一百蚊換同三五知己既一個下晝hea吹水食野,算係唔錯。點餐後飲品好快就送到黎,杯檸檬利賓納賣相唔錯,甜度岩岩好,冰陣既感覺完全滿足晒夏日降溫既需求,果然冇選錯,正。玩玩手機,等左一陣,服務員好友善咁送黎左意飯。賣相都幾好,一眼望上去,材料豐富,有黑松露碎和海蝦既陪襯下,賣相加左分。而味道方面,試左幾啖,意飯入口,黑松露味混合係飯中,香味濃郁,味道不錯。海蝦都幾新鮮,蝦中亦冇內臟,睇得出煮之前有處理過,成日都覺得冇挑到內臟好噁心。白汁調配就岩岩好,味道都幾濃,總括而言,算係不差。
夏日炎炎係旺角行街,見肚餓就偶然黎到呢間樓上Cafe。

玩玩手機,等左一陣,服務員好友善咁送黎左意飯。

Other Info. : 餐廳佈置精簡,一入門就見有BOARD GAMES 供應比食客玩,由此可見大多食客都係三五成群咁上黎食野,今次自己一個人黎食,但旁邊就有一班朋友熱烈地玩緊三國殺,實在係有趣。
2015-04-28
$101 (Lunch)
  • 黑松露海蝦意飯