2015-08-17 1179 views
都有一排無同男友係堅尼地城食飯, 今晚就試下呢間泰國野, 8點零入到去, 都幾FULL下, 舖頭唔大, 好彩有枱, 老闆仲比左張四人枱我地, 坐得算舒服.好肚餓, 我地一口氣叫左, 椰汁雞湯, 海鮮粉絲雜菜煲, 無國界蒜蓉飽, 南瓜咖喱海鮮. 椰汁雞湯, 我覺得似冬蔭功走辣, 岩哂我呢D唔太食得辣既人, 椰汁味好重, 佢D料係蔬菜多同埋有雞, 而冬蔭功就會多D海鮮, 不過都好好味! D雞算幾滑海鮮粉絲雜菜煲, 呢個一上枱就已經好香, D海鮮好鮮味, 粉絲就係個底, 吸哂D海鮮汁, 好惹味, 男友話個味好似粉絲蒸扇貝D粉絲咁正呀. 見到佢個中文名就覺得好新奇, 究竟點樣無國界蒜蓉飽呢? 原來佢叠到好似JANGA咁, 可惜佢太早黎呢個, 個咖喱未上得切, 搞到食個陣凍左D. 不過佢呢個飽都真係幾好食, 應該係自家整的, 用左香草, 好鬆軟, 加埋蒜蓉, ichiban!全晚的精粹, 南瓜咖喱海鮮, 個咖喱汁同南瓜既味配合得太衣無縫, 隻蝦好大隻, D膏好鮮, 好味! 青口都好香甜! 好味呀呢個!呢個士多啤梨糕同南瓜糕送既.....係全晚既敗筆, 個士多啤梨糕好藥水味, 南瓜糕OK啦, 我其

椰汁雞湯
海鮮粉絲雜菜煲
無國界蒜蓉飽
南瓜咖喱海鮮
呢個士多啤梨糕同南瓜糕送既.....係全晚既敗筆, 個士多啤梨糕好藥水味, 南瓜糕OK啦, 我其實唔係咁好大菜糕
叫左象啤, 好香麥味! 又解渴
黎多個椰青, 超多水, 我好鐘意呀, $30蚊唔算貴呀!
2015-08-16
  • 南瓜咖喱海鮮