2019-07-19 439 views
路過富善,意外發現有八戶屋,記得以前食過屯門分店,對佢印象不錯,就打算食晚餐。19:15入座,明明餐廳客人唔多,好多空位,但帶位既侍應偏偏安排我地兩個人同另外兩個客share四人枱,又唔比多份menu我地(因為menu都係四人枱share一份)。亦都唔主動提供水杯,反之,我見其他枱個個都有。落單又等左陣先有人理(明明個場又唔full,又多侍應)。19:20滿心歡喜咁嗌左兩個鍋,諗住應該好快有。點知等到19:38,隔離枱(同我地同時間落單)啲野食都黎齊,食左六七成,我地個鍋都未黎。我地:幫我地睇下兩個鍋?到宜家仲未黎侍應A: 哦侍應B: (問A)佢地仲咩?侍應A諷刺既語氣)佢話嗌左兩個鍋喎~侍應B: 你地嗌左咩?我地:兩個鍋,你地有冇落單?侍應B理直氣壯)冇呀我地:下!兩張枱同時落單都可以漏左成張枱架侍應B:你地嗌左咩?我幫你地落番我地:唔洗喇,趕時間(走人)我開post原因係想大家or餐廳老闆知道呢度既員工服務同質素係點,希望唔會再有人經歷咁既情況。
我地:幫我地睇下兩個鍋?到宜家仲未黎
侍應A: 哦
侍應B: (問A)佢地仲咩?
侍應A
諷刺既語氣)佢話嗌左兩個鍋喎~
侍應B: 你地嗌左咩?
我地:兩個鍋,你地有冇落單?
侍應B
理直氣壯)冇呀
我地:下!兩張枱同時落單都可以漏左成張枱架

侍應B:你地嗌左咩?我幫你地落番
我地:唔洗喇,趕時間(走人)
2019-07-18