2019-06-05 1571 views
鍾意食雞煲既你,一定要試下呢間雞煲!雞煲個醬汁不但惹味,辣度更拿捏得啱啱好,連我身邊唔係好食得辣的朋友都接受到佢小辣嘅程度。雞煲有豆卜,冬菇,洋蔥做配角,配角比較容易索味不再話下,最重要連主角-雞件,都非常入味。無論主角定配角都會有一種令人食完一件再食多件嘅魔力。另外,佢地既炸魚皮同竹蔗茅根又係會令人着迷,同誠意爆棚之作。出面大多數既炸魚皮都係九年前已經炸好,所以都係冷冰冰😒但佢既炸魚皮係即炸,所以送到上枱係熱烘烘,脆卜卜,就咁食又得,掉落個煲到點汁食又得。竹蔗茅根用料十足,又唔太甜,最重要係佢地自己煲,所以絕冇添加!呀媽成日都話打邊爐雞煲熱氣,但加埋冰凍健康嘅糖水,簡單係完美配搭。豚肉又厚,又新鮮,可能係因為佢比較厚切,所以食落口感相當唔錯👍🏻辣子肥腸,重點係熱同即整,辣椒味恰到好處,好少可食到啲無臭味既炸大腸。值得讚既係呀姐,佢話驚加得太多湯後會稀釋本身雞煲啲醬汁,所以不厭其煩為我地每次逐少逐少加湯,為既都係希望顧客食到最好既雞煲,呢啲並唔係普通既服務態度,係有家既感覺😌呢度仲有好多好多水煮野,鍾意食辣嘅我下次一定會再黎食哂佢。
鍾意食雞煲既你,一定要試下呢間雞煲

呢度仲有好多好多水煮野,鍾意食辣嘅我下次一定會再黎食哂佢。
2019-05-28
Type of Meal