2023-10-09 55 views
好耐冇去過觀塘,今次試吓呢間有台灣人主理嘅餐廳。食物嘅CP值幾高,而且餐廳牆上嘅插畫,令到好有去咗有台灣嘅感覺。豐盛台灣牛肉湯麵 $78牛肉好淋好入味,份量都唔少。而且仲要花枝丸同埋貢丸,都幾足料!麵條粗身有咬口,係我鍾意嗰隻❤️鮮梅豬排滷肉飯 $70豬扒肥瘦適中,炸粉唔會太厚,外脆內軟。加分嘅係酸酸甜甜嘅梅汁,真係好開胃😍😍 嘎嘎脆刨冰 $99呢個刨冰嘅份量都幾大,夠3-4人食。有芋圓、花生醬奶蓋、香芋雪糕等配料。食落好夠滿足感。冰底唔係軟綿綿嗰隻冰,而係真係好爽脆嗰種刨冰。🍧哈豆鮮果茶 +$42本身都幾鍾意飲水果茶,非常清爽,仲可以揀甜度👍🏻桂圓紅棗茶 +$28呢隻茶好夠養生,而家天氣涼涼哋飲啱晒。好香桂圓紅棗味,真材實料。

豐盛台灣牛肉湯麵 $78

鮮梅豬排滷肉飯 $70

嘎嘎脆刨冰 $99

哈豆鮮果茶 +$42
本身都幾鍾意飲水果茶,非常清爽,仲可以揀甜度👍🏻

桂圓紅棗茶 +$28