2019-11-10
暫時我嘅搵食地圖喺荃灣來講都係新手一名,有時放咗工會喺荃灣食個晚飯先至返屋企,今次比我搵到一間抵食又好食嘅冰室,就喺熊貓酒店對面。室內裝修充滿懷舊招牌裝飾,霓虹燈矚目耀眼,食物價錢平!《麻辣脆雞粒 》$38麻辣味道刺激,脆雞粒酥脆可口。《招牌瑞士雞髀 》$28話明係招牌當然一定要試吓啦!瑞士汁夠晒甜,雞髀肉嫩多汁,就算減緊肥都忍唔住要連皮食。《蕃茄薯仔爽脆墨魚鬚鮮牛肉泡飯 》$50我見到門口寫住地表最強蕃茄湯底,果然蕃茄湯底非常濃郁味道好,蕃茄薯仔天造地設的一對,爽脆墨魚鬚入口鮮味彈牙,鮮牛肉嫩滑,如此香濃的湯底伴泡飯,滋味無窮!《炸韭菜餃子 》$32最近愛上炸雲吞炸餃子一類的小吃,餃子炸得香脆,一咬開十分飽滿的韭菜餡料,味道滿分。《德國什腸 》$34幾款不同款式的德國雜錦腸腸,啱晒鍾意食肉腸嘅朋友,可以食到不同口味。《粟米雜果沙律 》$48學生開聖誕party必食的雜果沙律就是這個味道,粟米、蘋果、雜果感覺清新健康。《忌廉紅豆冰》懷舊冰室飲品又點少得紅豆冰呢?加上忌廉入口雙倍柔滑,朋友的新鮮菠蘿冰甜度適中,清新怡人!
室內裝修充滿懷舊招牌裝飾,霓虹燈矚目耀眼,食物價錢平!
《麻辣脆雞粒 》$38
麻辣味道刺激,脆雞粒酥脆可口。
《招牌瑞士雞髀 》$28
《蕃茄薯仔爽脆墨魚鬚鮮牛肉泡飯 》$50