2018-11-15 88 views
話說最近係日本食完川菜,返到香港想繼續呢份香辣既快感,所以黎到市中心既呢間出名既川味雞煲,試一試手工火鍋既威力。每人十蚊醬料架,配料都算齊全,唐芹係唔錯既醬油料,店員有介紹一半豉油加一半白醋既混法,但我都係溝左自己平時個豉油😂一黎當然要講佢地個惡魔雞煲,辣味十足但又有好多香料去堆砌個味道,令你除左辣仲有好多香同麻係入面。雞肉入晒味,就算唔點醬料都好夠味。另外要提佢雞煲好足料,唔會叫一隻但得3/4,兩個人食食極都食唔晒。我地只係叫左小惡魔,聽聞叫得愈辣愈平,但小辣都唔惹小,不過又真係辣得好過癮。打邊爐最重要牛肉,298size幾公道,唔算好肥,係肉味濃既牛肉,肉質都好軟滑。另一個推介係呢到既手工丸,今次呢個芝心墨魚丸好彈牙又好大粒,感覺墨魚充足。今次女朋友想食午餐肉,呢到既午餐肉都有炸過,表面香脆,打邊爐食午餐肉真係一絕。其餘叫左唔少吸湯汁既食材,有凍豆腐同響鈴,仲有蔬菜籃同出前一丁,其中響鈴係即炸,配合湯底係幾好食既。我地仲叫左一個小食,黃金軟殼蟹,其實呢個諗法幾唔錯,咸蛋黃同軟殼蟹組合確實不錯,如果炸完出黎冇咁濕同油就完美啦。總結今日樓面有少少人手緊湊,但店員都有禮貌,盡快完成客人要

醬料架

惡魔雞煲(一隻)
惡魔雞煲

手切牛頸脊(大)

手工芝心墨魚丸

炸午餐肉

蔬菜籃、凍豆腐、炸響鈴、出前一丁

黃金軟殼蟹

總結今日樓面有少少人手緊湊,但店員都有禮貌,盡快完成客人要求,雞煲有店員主理,地點就腳同埋價錢合理,係新既雞煲選擇。
惡魔雞煲(一隻)
手切牛頸脊(大)
手工芝心墨魚丸