位於HomeSquare IKEA出入口前,諗住食完飯去行吓,6點到店...已經坐滿人,門口有得拎飛仔排隊 第2張枱就到我哋,都幾多街坊過嚟食🔸四色貝刺身丼 $88馬刀貝+北寄貝+小貝柱+帆立貝丼除咗4種貝之外 仲有火灸三文魚,幾種貝刺身好新鮮 醋飯底味道都調得唔錯,實物上枱時 個丼竟然砌返同menu一樣(通常日本先做到) 小驚喜 🔸特選刺身盛 (+$35)蝦+北寄貝+三文魚+油甘魚 4款,價錢唔貴,感覺成個餐豐富咗🔸蘋果梳打 (+$15)富士蘋果清爽嘅甜味+梳打泡泡 好解渴refresh,仲放左新鮮蘋果薄片同粒粒🔸濃厚三重開心果雪糕 (+$18)雪糕口感係輕輕淡淡嘅,而開心果醬同開心果碎味道就極香濃,最後我將所有開心果碎一粒不剩食晒🔸鹽蔥厚切牛舌丼 $85 (+$18 升級定食)鹽蔥是真惹味 加上蛋黃拌飯 溫滑咸香,厚切牛舌成粒粒 是全熟狀態,定食可選果茶 淡淡果味 唔會好甜,仲有漬物同黑糖小甜品🔸北海道濃厚芝士薯餅 $12外層鬆脆 炸得透徹 唔會有油回滲情況,炸物師傅手勢唔錯*收+1服務費*QR code落單*每枱都有小水瓶 方便自斟*日式木系裝潢 座位乾淨闊落,坐得舒服

🔸四色貝刺身丼 $88
馬刀貝+北寄貝+小貝柱+帆立貝
四色貝刺身丼

🔸特選刺身盛 (+$35)

🔸蘋果梳打 (+$15)

🔸濃厚三重開心果雪糕 (+$18)
濃厚三重開心果雪糕

🔸鹽蔥厚切牛舌丼 $85 (+$18 升級定食)
鹽蔥厚切牛舌丼

🔸北海道濃厚芝士薯餅 $12
外層鬆脆 炸得透徹 唔會有油回滲情況,炸物師傅手勢唔錯
北海道濃厚芝士薯餅

*收+1服務費

*QR code落單

*每枱都有小水瓶 方便自斟

*日式木系裝潢 座位乾淨闊落,坐得舒服

2025-08-15