2007-09-07 33 views
又來了又一城, 本來係看電影, 但係太多人, 無位, 唯有剩係食飯了. 成日來這裡, 乜都食厭了, 難得有新店, 當然要試試.這裡係以麵包店做賣點, 開放式廚房看著廚師們下廚同整麵包, 環境都幾舒適. 是晚不想吃太多, 就清清地要了一湯一意粉一沙律, 餐後再加一甜品.先來的係dinner bread set, 這裡以麵包作主打, 又真的不錯, 尤其係麥包係幾軟熟.whole wheat linguine, mushroom, chervil, truffle sauce松露汁野菌幼麥麵$78: 8分, 全麥的幼麵, 麵質都幾特別, 有點點麥香, 麵條都吸收了松露汁的味道, 加上蘑菇, 野菌, 山蘿蔔同面頭的芝士, 幾香口, 又不會太濃.English onion soup英式洋蔥湯$44: 8分, 洋蔥味道係相當濃烈, 跟包一齊吃, 都幾搶味.char-grilled roasted chili chicken salad, mint and cress烤雞沙律$58: 8分, 沙律幾新鮮, 烤雞肉烤得剛好, 香口, 肉不老, 就算係白肉也不覺得肉質差. 但好像沒有很大陣炭燒味, 你知

char-grilled roasted chili chicken salad, mint and cress烤雞沙律$58: 8分, 沙律幾新鮮, 烤雞肉烤得剛好, 香口, 肉不老, 就算係白肉也不覺得肉質差. 但好像沒有很大陣炭燒味, 你知, 炭燒味應該逃不出我的鼻子.

Jumgfraujoch $23: 8分, 文迪出去餅櫃度揀, 挑了這個唔識讀的甜品. 外圍有九塊朱古力築起圍牆, 入面的蛋糕甜度適中. 不俗的甜品.

整體感覺不錯, 食物有水準, 價錢就不便宜, 不過都叫做可接受, 服務滿意.

這個商場另一個好選擇.