2014-09-09 3480 views
舊店已經開始幫襯。當時環境極細,得兩張細桌,但因為食物好食,我同老婆經常都去。搬左新鋪,今日終於有機會去試試。鋪頭位置同以前分別不大,但若開車的話,新鋪會更方便停車。裝修很有特色。由門面設計至鋪內飾物,都很有西安古城的感覺。整個廚房裝了透明玻璃,客人可以睇到廚房的潔淨度和廚師的制作過程。餐牌比以前多了好多選擇。有酸辣面,麻辣面,有特色雞全隻,抄小菜等等。今次點了兩個金沙骨 biang biang 面,肉夾蟆,土豆絲蟆。Biang biang 面是自家新鮮制的,煙煙 un un。金沙骨煮得剛剛離骨,好入味。西安特色"肉夾蟆"依然好好食。總括來講,味道保持水準,香味十足。不過份量有點小。女仕們應該剛剛好,但男仕們會唔夠飽。

• biang biang麵
  • 肉夾蟆