2022-08-15 3204 views
相信大家都同我一樣,好想快啲再去日本旅行。近期同朋友講開好想快啲去日本,佢就有一家浜燒店推薦。同熊貓女食完非常滿足,所以都好想推薦給大家,就是位於銅鑼灣SOGO附近的磯野水產!熊貓誠意推薦大家吃「磯野二人餐」😍先讓熊貓急不及待介紹,最正的原隻伊勢海老 🦞 呢隻龍蝦足以證明餐廳的水產是名不虛傳。新鮮龍蝦好大隻,分量十足,肉質鮮甜又爽👍🏽隻龍蝦除咗做刺身,廚師亦會將部份製成甲羅燒,淨係食龍蝦已經值回票價💪🏻💪🏻本熊除咗鍾意食之外,亦都好鍾意飲酒。餐廳做緊清酒買一送一,熊貓當然唔會錯過做醉貓的機會。🐼🍶淨係龍蝦已經咁正,爭啲唔記得介紹返前菜,同埋其他食物😂😅前菜有青蘋果蟹子沙律,新鮮好味👏亦都好推薦燒雞泡魚乾😍雞泡魚乾燒得啱啱好,配上清酒簡直絕配💪🏻既然龍蝦都咁新鮮,刺身壽司盛盒更加唔使講啦!如果你問熊貓邊樣最好食,熊貓會答你件件都好食!特別左口魚同帶子壽司,同埋磯煮鮑魚😍總之每件都好新鮮又好食!除咗海產之外,套餐仲包括熊貓最鍾意嘅牛 🐮 係鹿兒島和牛😍入口即溶,係唔會覺得好油膩,證明牛係幾靚👍🏽👍🏽仲有蟹膏帶子炒飯,同埋白蜆湯😍炒飯香氣十足,配料都好多👍🏽白蜆湯鮮甜,蜆肉爽口全部都好新鮮😍

隻龍蝦除咗做刺身廚師亦會將部份製成甲羅燒,淨係食龍蝦已經值回票價💪🏻💪🏻

淨係龍蝦已經咁正,爭啲唔記得介紹返前菜,同埋其他食物😂😅

前菜有青蘋果蟹子沙律,新鮮好味👏

熊貓真係好飽,要抱住個大肚腩離開餐廳!不過真係非常滿足🐼☺️大家如果兩個人嚟食,建議大家都係選擇這一個二人餐,比散叫抵食好多,而且可以品嚐到餐廳最好味的食物。