2024-03-21 710 views
收工嚟黃大仙探朋友班,之後一齊食晚飯。朋友想食小菜,帶咗我嚟黃大仙中心呢間「嚐館 Cityfresh Bistro」。餐廳地方頗大,裝修時尚,環境光猛,座位闊落,坐得都幾舒服。餐牌包羅萬有,由炒粉麵飯、家常小菜、煲仔飯、鑊氣小炒,以至優質靚扒、經典甜品等,應有盡有。我哋點咗個二人套餐 ($198),可以任選兩款小菜,另奉送涼拌小食、例湯、白飯及熱飲。今日嘅前菜係泰式鳳爪,入口爽脆,酸酸辣辣,非常醒胃。是日例湯為合掌瓜豬骨湯,湯身熱辣辣,用料十足,味道清甜,生津解渴。菠蘿咕嚕金沙骨:金沙骨醃得好入味,肉質鬆化又夠腍身,配合埋啲咕嚕汁,酸甜可口,味道誘人。冬菜蒸黃花魚:黃花魚肉質嫩滑,非常新鮮,加上以大量芫茜、蔥花和冬菜一起蒸,能提升魚嘅鮮味,連魚汁都特別鮮甜味美,送飯一流。食完再嘆返杯茶,一樂也!
餐廳地方頗大,裝修時尚,環境光猛,座位闊落,坐得都幾舒服。

食完再嘆返杯茶,一樂也!