2023-12-27
咁啱拍拖一周年 同男朋友食返餐好嘅~呢間omakase好評好好 梗係要試下濃湯入面有帶子 花竹蝦好鮮味 平時多數湯嘅料都係麻麻地 但呢個一啲都唔會 反而食落好鮮甜.左下: 炸公魚 - 香脆而唔油膩右下: 希靈魚子 - 食落好有口感左上:煮鴨胸肉 - 清新 同出面食嘅鴨胸完全唔同右上: 煮鰻魚 - 一啲都唔heavy中間: 黑豆 - 食落甜甜地 幾開胃.牡丹蝦與海膽一睇就知好食🤩 好鮮味 牡丹蝦同海膽都好新鮮 食落唔會話其中一邊會搶咗個味 魚子都好正 一啲都唔腥.刺身 (跟進食次序)九繪魚 赤貝 - 好鮮味 配上青檸 食落更light金貝鯛 - 用咗竹葉燻制 食落好特別 亦都冇搶咗本身魚嘅鮮味 師傅仲show咗佢嘅出世紙比我地睇希靈魚 - 用咗薑蓉同蔥調味.香箱蟹seasonal - 到12月尾 出年11月先會有 呢一個係baby size 完全保留咗蟹嘅鮮味 仲要有蟹膏 超正😍.鰆魚好好食 煎得好正 配上春菊(日本皇帝菜) 同埋椰菜花sauce 好正.金雕 立鱗燒有新鮮紫菜嘅sauce 個鱗整得好脆口 好好食壽司池魚 - 上面有薑蓉同葱蓉磨成嘅醬 可以去咗本身池魚陣腥味.北海道蝶魚 -
濃湯
入面有帶子 花竹蝦
左下: 炸公魚 - 香脆而唔油膩
右下: 希靈魚子 - 食落好有口感
左上:煮鴨胸肉 - 清新 同出面食嘅鴨胸完全唔同
右上: 煮鰻魚 - 一啲都唔heavy
中間: 黑豆 - 食落甜甜地 幾開胃
牡丹蝦與海膽
刺身 (跟進食次序)
九繪魚
壽司
池魚 - 上面有薑蓉同葱蓉磨成嘅醬 可以去咗本身池魚陣腥味
北海道蝶魚 - 火炙咗 食落清新
吞拿魚頸 - 睇落幾肥美 入口即溶 肥美好好食
北海道喜之次 - 罕有深海魚 第一次食佢嘅壽司 火燒過 食落彈牙
昆布海膽 - 好特別嘅菜式 用薄薄嘅昆布包住海膽 海膽好鮮味 出奇地比就咁食海膽好
海鰻
魚骨味噌湯
肥前淡雪士多啤梨
香印提子 + 自家品牌清酒jelly
個Jelly好impressive 師傅仲透露佢地加咗柚子汁同埋紅酒
同埋佢係日本師傅
講嘅係日文 會有個waitress用廣東話介紹菜式