冇得去日本旅行唯有去食返餐好嘅壽司 當去咗旅行滿足一下啦 上網見到呢一間有好多好評 亦都係米芝蓮嘅推介 今次專登嚟試下個omakase set 先 呢度環境非常之舒服好闊落有吧枱位亦都有卡位 我哋叫咗個$1380 set 前菜:雞泡魚魚皮 (酸酸地好開胃)炸魚骨 (炸到好脆 當小食送酒仲正呀)蟹膏豆腐 (呢個豆腐最好食 一口size蟹膏好甜)刺身6款: -粒貝響螺 (好爽口)-拖羅 (超肥美 成口油)-帶子 (鮮甜 有少少檸檬味)-金目鯛 -章紅魚 -深海池魚 天婦羅 用綠茶鹽點海鮮更好味有4款 海老珍捋 海鰻 南瓜 青椒全部都啱啱炸出嚟好脆好新鮮跟住有個柚子油螢光魷魚 好鮮甜 壽司6款:-手吊池魚 -帶子 (頭先刺身都已經食過)-深海池魚 -海膽 ( 好鮮甜 一啲都冇腥味)-拖羅 (輕輕燒過火炙拖羅 正呀)-牡丹蝦 (爽口鮮甜嘅蝦)跟著有面豉湯 之前睇食評見到啲人有蜆肉嘅麵豉湯 不過我呢個就就咁普通啲 得豆腐同埋一啲菇 不過飲落去好清甜 最後個甜品就有啲失望啦 嚟之前本身我都有睇吓啲食評有咩甜品食 見到啲人有蜜瓜士多啤梨仲有雪糕夾餅 但係今日唔知係咪太多人啦 最後得一個開心果雪糕

前菜:
雞泡魚魚皮 (酸酸地好開胃)
炸魚骨 (炸到好脆 當小食送酒仲正呀)
蟹膏豆腐 (呢個豆腐最好食 一口size蟹膏好甜)

刺身6款:
-粒貝響螺 (好爽口)
-拖羅 (超肥美 成口油)
-帶子 (鮮甜 有少少檸檬味)
-金目鯛

全部都啱啱炸出嚟好脆好新鮮

跟住有個柚子油螢光魷魚 好鮮甜

壽司6款:
-手吊池魚
-帶子 (頭先刺身都已經食過)
-深海池魚
-海膽 ( 好鮮甜 一啲都冇腥味)
-拖羅 (輕輕燒過火炙拖羅 正呀)
-牡丹蝦 (爽口鮮甜嘅蝦)

最後個甜品就有啲失望啦 嚟之前本身我都有睇吓啲食評有咩甜品食 見到啲人有蜜瓜士多啤梨仲有雪糕夾餅 但係今日唔知係咪太多人啦 最後得一個開心果雪糕 好似唔係好夠滿足感喎

不過算啦甜品呢啲都係bonus嚟嘅啫重點係啲刺身壽司好新鮮就夠啦

而家呢排有做緊promote食滿$800減$300啦 都平左好多喎 襯而家間間餐廳都劈價嘅時候可以去試吓呢啲貴野啦

$1500 (Dinner)