嘆海景!嘆手工點心! jayl2626Level 32025-11-04241 views Follow 今日朋友仔帶咗我嚟呢間有開揚海景嘅店舖嘆點心。呢度地方相當闊落舒服,仲可以帶寵物嚟。侍應服務細心週到,老闆娘有時間嘅話仲會過嚟介紹每款美點,仲中途幫我哋加熱返個點心,呢種體貼真係加曬分呀!👍👍👍粉葛章魚豬骨湯: 非常足料,絕無味精,每朝七點就開始製作,湯味濃,好有住家感覺!蝦多士:咬落非常鬆脆,蝦肉彈牙,配埋個沙律食,口感層次豐富。蘿蔔絲酥餅:外皮酥脆,蘿蔔絲餡軟滑青甜,高質。焗叉燒包:每日攞新鮮叉燒即製,皮薄餡靚,叉燒口感鬆軟,嗰種甜味又唔會好“漏”,正。懷舊臘腸卷:臘腸夠曬大條,配軟軟嘅包皮食,味香又夠juicy。懷舊豬潤燒賣:大大舊嘅豬潤配足料嘅蝦肉香菇燒賣,真係好少地方有,味道交融得恰到好處。陳皮普洱入口順滑,茶味香又解膩消滯,嘆住茶欣賞海景,舒心。😚😃The above review is the personal opinion of a user which does not represent OpenRice's point of view.LikeShare嘆海景!嘆手工點心! 得閒飲茶 (MONTEREY Place) https://s.openrice.com/QrKT0C19V00Report Post Ratings5Taste5Decor5Service5Hygiene5ValueDining MethodDine In