2017-03-18 1425 views
Book左位先知聽聞衣間餐廳d食物幾好,有好幾個朋友同事都話食過幾好味,好期待!不過本身係book另一分店,見相片店內環境9成都係高櫈,唯一見有極少數量的梳化位,因為我本身坐高櫈會不舒服想要求坐梳化位但最終話要到時睇安排先決定到,所以就轉左衣間分店!衣間分店有普通座位亦有高櫈亦有角落的梳化椅,booking request梳化椅即可,非常好Book左8:30 2位,我先到,入座睇定餐牌嗌乜東東先,不過事前都有睇過預計叫咩小食,見八味吐司同蒜片蝦都好似幾吸引咁!入座時職員隨即同我講9:00前order酒係happy hour價錢,hh價同原價大約差$20左右!不過我地最終嗌左一支所以都冇特別有優惠酒到了,原來衣支酒唔似平時飲開好實色果d(所謂厚身d),飲落比較稀d水d,冇咁濃郁,不過相對黎講係易入口d既!都即刻睇下濃度都係12.5%呀....另一提平時好多有氣氛少少或靚少少既西餐廳都要講英文,由booking,menu到order都要英文,最困難成個menu都係西班牙文定唔知咩文搞到成日都唔知嗌乜鬼,衣度全中文,餐牌都有中文,對於我黎講非常方便睇左一陣餐牌突然有位著住廚師衫咁既造型既男店
Tribu  mendoza  pinot  noir  2015

睇左一陣餐牌突然有位著住廚師衫咁既造型既男店員問我地需唔需要推介,其實我地都有心水選擇,只係諗住需唔需要再嗌多d,結果叫左蒜片蝦、八味吐司、黑松露野菌意大利扁麵,男店員都叫我地可以食住先,感覺上比較舒服唔會猛推介

不過食物到餐時間就真係比較耐,傾左好耐計都未到,但事實上全店滿座可能因為咁而耐d啦,好彩期間仲有酒預住先

蒜片蝦先到,比我相像中份量細好多,個迷你鍋仔裝住,食落冇特別驚喜,不是太蒜味,不過蝦係爽身既
蒜片蝦
跟住八味吐司到,賣相都非常吸引,男店員亦向我地介紹每款味道,鵝肝醬、蟹肉醬同蒜香虎蝦係最好味的,其他都不過不失啦!衣個值得推介
八味吐司
男店員示意我地食到差不多先上扁麵,期間男店員不時都有主動了解食物質素,懷疑男店員可能係老闆

最後黑松露野菌意大利扁麵,野菌好足料,真係趁熱先好味,整體都還可以,會再幫襯,可能食物款式叫得唔多,比期望中冇咁大,不過都算唔錯的
黑松露野菌意大利扁麵
後尾再叫左2杯紅酒,推介後就飲返厚身d既質地,離開時12點幾全店已經只得返幾枱客人,埋單$891
2017-03-16
八味吐司