2014-07-17
首先, 如果你諗住去完韓國食韓野唔夠喉想喺香港食返韓味, 醬缸只會係一個錯誤的選擇;猪手 - 肉質乾身似隔夜,一夾上手肉還肉皮還皮,而且相當咸;附碟的蒜粒極之孤寒,請侍應再比多d蒜等到埋單都唔見影水冷麵 - 簡直係港式誠意之作,竟然用茶餐廳凍0茶的通心冰粒拌湯辣炒年糕 - 年糕唔夠林,唔入味; 汁稀色淡, 失敗醬蟹 - 肉質膠口似蝦肉, 鮮甜欠奉,味道只屬一般,同韓國食既差一截!韓牛粒, 炸醬麵, 豆腐窩也只屬普通水平, 無期望無失望果隻~唯一可一讚的只有泡菜餅~如果諗住食飯吹水同朋友飯聚, 選擇醬缸就更加錯!用餐一小時左右, 我地成班朋友已經食到尾升,大家繼續吹水食餸尾, 雖然大家都好飽但堅決唔想浪費食物,此期間侍應ee曾多次想收走我地未食完既碗碟不果,最後竟然一手將我地台上面的蟹殼執起然後直倒入尚餘食物的碟上,呢種務求食客從速埋單而不擇手段的趕客技倆,令我地全台人側目;當食客都唔介意你地既食物質數而堅持清碟的時候,餐廳竟然用如此低劣的手法來糟質自家出品的菜餚,可想而知,佢地其實應該無好出心地為專程排隊來幫襯的客人下廚,那顆所謂做飲食的心,不為滿足客人,只為裝滿自己荷包~最後,當埋單
附碟的蒜粒極之孤寒,請侍應再比多d蒜等到埋單都唔見影
辣炒年糕 - 年糕唔夠林,唔入味; 汁稀色淡, 失敗
唯一可一讚的只有泡菜餅~
如果諗住食飯吹水同朋友飯聚, 選擇醬缸就更加錯!
最後,當埋單時去完洗手間出來,一開門就見到一蘿蘿生的死蟹無遮無擋地暴露於濕悶既厠所門口位,再聯想埋剛才放入口的醬蟹,背後隨即吹起一陣涼風...
喺香港做飲食業如果做到咁,你只係會呃到客人既第一次,永遠唔會有回頭客.
Other Info. :
食完口乾到第二朝...味精重手度可想而知